divendres, 16 de desembre del 2011

La dreta s' excusa en l' extrema per captar vots

Que en creieu d' un discurs que busca l' escarni i no el diàleg, l' expulsió d' uns quants en comptes de la integració? Un petit apunt en to humorístic i la notícia recaptada per la ACN.


font: http://blocs.mesvilaweb.cat/julianjuanlacasa/page/11

París - ACN


El president francès, Nicolas Sarkozy, ha confirmat una reforma de la llei d'immigració per “facilitar la reconducció dels estrangers en situació irregular”. D'aquesta manera, ha reafirmat els seus plans de retirar la nacionalitat a francesos d'origen estranger que atemptin contra policies i de dur a terme una reforma legal que permeti expulsar a immigrants en situació irregular, entre els quals s'inclouen, en determinades circumstàncies, els ciutadans europeus.

Tot i les crítiques del Papa, la Comissió Europea i l'ONU per les recents expulsions de gitanos, Sarkozy ha insistit en les mesures anunciades a finals de juliol en una reunió que ha mantingut aquest matí a París amb el primer ministre i els responsables de justícia interior.

El comunicat de la presidència francesa considera que es podrien expulsar europeus en cas “d'amenaça per l'ordre públic, absència continuada de mitjans de subsistència o “abús” del dret a la lliure circulació”.

El dret dels europeus a moure's per l'espai comunitari sense un permís especial és el principal punt de fricció entre París i Brussel·les. La Comissió Europea ja ha exigit a l'executiu francès garanties que les repatriacions han estat voluntàries, mentre que el Parlament Europeu té previst abordar l'assumpte en el ple que comença aquest dimarts.

Sarkozy va prometre mà dura contra els delinqüents estrangers i contra els immigrants en situació irregular en un discurs a Grenoble el 30 de juliol passat. La campanya de desmantellament de camps de gitanos i la posterior repatriació a Bulgària i Romania que s'ha dut a terme al llarg de l'agost és el primer capítol de les reformes de la llei d'immigració que vol impulsar el president francès per millorar la seguretat.

Pel que fa als casos de poligàmia, a través dels quals s'oculten fraus a les prestacions socials, es descarta la retirada de la nacionalitat, però s'enduriran els càstigs per enganyar al sistema públic.

El cap de l'Estat francès també ha enumerat altres mesures com l'ampliació dels sistemes de vigilància judicial a través del braçalet electrònic per als criminals reincidents, una millora de l'eficàcia de la justícia de menors i una reforçament dels poders policials d'àmbit local per acabar amb els campaments il·legals.

5 comentaris:

  1. tot i ser un tema actual i que ens afecta a tots, tinc la proposta de que feu aquest tema tan feixuc una mica mes entenedor per a la resta dels mortals com jo que no te contacte amb la politica! Gracies!

    ResponElimina
  2. Gràcies perl comentari Antonia! ho tindrem en compte!

    ResponElimina
  3. bonees antonia, primer de tot donar-te les gràcies pel comentari, i exposar tal com t'ha dit el lorién que ho tindrem en compte. Et recomano visitar l'apartat de off topics o els acudits publicats ja que son mes entenedors. Respecte a la politica, pot agradar mes o menys, pero cal tenir present que les mesures que s'adoptin afecten a tota la societat.

    ResponElimina
  4. crec que és del todo penós. El señor sarkozy l'únic que està fent es expulsar/discriminar una part de la població que no interessa. Els anglesos van fer exactament el mateix amb australia, es van treure de sobre als condemnats fent del país una presó gegant.
    Aquest és el resultat d'escollir un president d'ultradreta.

    ResponElimina
  5. bones joan i marc, moltes gràcies per la teva aportació, com tu dius, s'ha expulsat gent del pais sense cap tipus de contrarietat, però com també dius es el president i per tant ha estat elegit democraticament, com consideres que s'hauria d'actuar per evitar la pujada al poder de les persones que representen a aquests partits? obviament pot contestar a la pregunta tothom que ho cregui oportú! un cop mes gràcies per l'aportació.

    ResponElimina