dilluns, 9 de gener del 2012

Campanya trencant tòpics

Be en aquesta entrada exposarem la campanya que es duu a terme des de l'ajuntament de Lleida conjuntament amb diverses associacions de persones migrades; aquesta consisteix en crear una xarxa antirumors a la nostra ciutat, on es treballi per desmentir els rumors existents envers el col·lectiu dels immigrants.

demanem també que ens digeu com veieu aquesta iniciativa, considereu que es necessària, que no cal invertir temps en això? com ho veieu?

a continuació exposarem alguns dels tòpics o rumors que es volen desmentir, el procediment utilitzat consta de dues parts, "m'han dit que?" on s'exposa el rumor i "Sabies que?" on es desmenteix el rumor.

1) M'han dit que?
Els immigrants consumeixen més medicaments subvencionats per la seguretat social que els autòctons.

Sabies que?
un estudi realitzat a finas de 2010 per la UdL amb el suport de l'Institut Català de la salut ens demostra que les persones migrades consumeixen la meitat dels medicaments dels que consumeixen els autòctons. A més a més aquest estudi ens revela que el cost dels medicaments consumits per aquest col·lectiu és 4 vegades inferior que el de la resta de la societat.

2) M'han dit que?
els immigrants són els culpables del detriment de la nostra llengua, la llengua catalana.

Sabies que?
l'any 2010 el Consorci per la Normalització Lingüística de Lleida va omplir totes les places que oferia de cursos de llengua Catalana, en concret unes 5080. Això ens demostra l'interès que tenen les persones migrades en aprendre la nostra llengua.

3) M'han dit que?
els immigrants utilitzen molt més els Serveis Socials que la resta de la societat, per tant són els culpables del col·lapse d'aquest.

Sabies que?
Segons un estudi presentat l'any 2006 per l'oficina econòmica del govern de l'estat espanyol, durant el període comprès entre l'any 2000 i 2005 les persones immigranes aportaven un 6,6% dels ingresos totals de l'estat i rebien només un 5,4% de la despesa pública estatal, això feia que deixessin un saldo net a l'estat de 4784 milions d'euros. El total de persones migrades de l'estat espanyol ens aporta aproximadament 200€ per persona.


un cop exposats aquests tòpics volem anirmar-vos a seguir el programa MIRADES, que s'emet per TV Lleida, els dijous i de forma quinzenal a les 20:45h, aquest programa  també pretén desmuntar la multitud de tòpics que hi ha sobre la població migrada.

moltes gràcies per la vostra col·laboració!

2 comentaris:

  1. Penso que és una bona iniciativa i que el fet de desmentir tots aquests rumors que s'han creat avui en dia sobre els immigrants, mitjançant evidències i estudis recents, fa que la societat conegui i estigui millor informada sobre aquest tema que tanta importància té actualment, tot i així cal dir que s'haurien de comprovar els resultats que té aquesta nova campanya, saber si realment aquesta arriba a influir en la opinió de la societat i si, fins i tot, pot arribar a canviar moltes de les opinions equivocades en vers als immigrants. Molt bona feina pel Blog en general!

    ResponElimina
  2. bones lorena, primer de tot agrair la teva col·laboració. com be dius s'han creat gran multitud de rumors infundats sobre els immigrants, per tant cal treballar en aquesta direcció.
    respecte els resultats de la campanya, es dificil poder-la avaluar a curt termini, no obstant cal intentar ampliar aquesta campanya a tots els coneguts per tal que tingui un major efecte.
    una vegada mes gracies per l'aportació.

    ResponElimina