dilluns, 12 de desembre del 2011

Tants per cents

  gràfic extret de: Programa Banda Ampla (tv3) del dia 20 de gener de 2010.

Creieu que aquestes dades reflecteixen la realitat catalana? Vivim en una societat racista?

4 comentaris:

  1. Dir que vivim en una societat racista es poc. Moltes vegades aquest racisme no es molt latent pero esta allí en petits comentaris, mirades de despreci, explicacions de manera que semblin llogiques davant d'un inmigrant "que no entén l'idioma", etc.
    En quan a la estadistica publicada... Que es el que diferencia a un inmigrant de un autocton per poder establir que la immigració es bona o dolenta?

    ResponElimina
  2. La diferència fonamental seria que vé de fora, és a dir no nascut a Catalunya.

    Pel que fa a la pregunta ens referim al "procés migratori" no especificant si es tracta d' entrada o sortida, més aviat com la percepció que té cadascu del mateix,

    gràcies per la teva aportació Antonia, dona que pensar, potser no hem reflexionat prou la pregunta exacte.

    ResponElimina
  3. La pregunta és prou ambigua com perquè cadascú en faci la interpretació que vulgui.

    Què pot voler aquest 48%? Francament, em resisteixo a creure que la nostra societat és racista. El que molts cops ens mou a adoptar comportaments d'aquest tipus és la por a allò desconegut: a una nova cultura, a uns costums diferents. Res més que això.

    Penso que el problema real de la immigració és que des d'alguns sectors s'ha cregut que la societat catalana es podria comportar com una esponja que pot absorbir onades i més onades d'immigrants sense haver assentat les bases d'una vertadera integració: ensenyament no massificat a les aules, evitar la proliferació dels guetos i no haver permès determinats comportaments masclistes que són inadmissibles.

    ResponElimina
  4. Una societat realment oberta, no ha de tenir por al color. Els guetos els hem creat tots, la masificació a les aules ja hi era, els mètodes d' ensenyament han de canviar i adaptar-se com han fet sempre i el que considerem masclista des d' Occident pot ser diferent al que consideren la resta del món, també fallem, ens equivoquem i hem de millorar.

    Considero que s' ha de deixar de tractar la immigració com una entel.lèquia i veure-la com un mirall del que som cadascú, com a persones.

    ResponElimina